Informationsmateriale om Aalborg Hundeklub
INFORMATIONSMATERIALE OM AHK

 

 

 

Aalborg Hundeklub’s informations-materiale består indledningsvis af konkrete krav til dig som kursist og efterfølgende en uddybning af hvem vi er, hvad vi kan tilbyde og generel information, som tidligere kursister har efterspurgt.

Tlf. nr.:       6178 8933 

Mail adr.:   n.e.petersen52@gmail.com                                                             

 

Krav om forsikring og vaccination:

Udover din motivation og villighed til, at lære skal din hvalp være vaccineret i henhold til dyrlægens anvisninger og efterfølgende med max. 2 års interval.

Endvidere skal din forsikring dække ved træning i klub. Vi tilbyder kurser, hvor der bl.a. arbejdes med hvalpemotivation, socialisering, elementer af agility og lydighedstræning.

Alt efter hvilket forsikringsselskab du har tegnet den lovpligtige hundeansvars-forsikring i, kan det komme på tale, at du skal tegne et tillæg dvs. udvidet dækning, figurantdækning. Kontakt dit forsikringsselskab i tvivlstilfælde.

OBS! Vi arbejder IKKE med bide –, rondering - og angrebsøvelser.

 

  Vores træningsperiode : 2023


Periode: Januar - April 2023🙂

TEORI :  16/1-2023 u/HUND  kl 18,00

Opstart træning: 23/1- 3/4  - uge 8 (20/2)   

begyndere:   KL 18,00 - 19,00

øvrige hold : Kl. 19,15 - 20,15

se kontakt herunder. 

Kontakt n.e.petersen52@gmail.com eller 

mobil 61788933 for tilmelding


Retningslinier for samvær i klubben

  • Motivér din hund positivt ved ønsket adfærd gennem ros og godbidder.
  • Saml din hund efterladenskaber op i de opstillede skraldespande
  • Kald på din hund, hvis den er på afveje f.eks. i arealet tæt ved kolonihaverne (dueslag) og ved afbindingspælene (kan være farligt ved leg)
  • Du og din hund må ”hygge” sammen på ude-arealerne
  • Anvend fornuftigt fodtøj til træning (træsko kan skade hunden, hvis du ikke er tilstrækkelig opmærksom/uheldig)
  • Anvender du kædehalsbånd skal det ALTID bruges som et ”fast halsbånd” (ikke i kvæl-positition)
  • Halsbånd tages af hunden ved ”frikvarter”
  • Giv udelukkende din egen hund godbidder. Trænere har af og til brug for, at skabe en særlig positiv kontakt ved indlæring, derfor må de også anvende godbidder/ros som kontaktform.

Tilmelding:

Når du har henvendt dig til Aalborg Hundeklub kontakter vi dig, op til kursus-start. Vi sender mail med konkrete oplysninger om dato, kl. osv. Alternativt kan vi sende ”gammeldags brev”. Herefter melder du tilbage om du kommer - det er IKKE en bindende tilmelding, udelukkende et tilsagn om, at du kommer til en prøvetræning.

På denne måde kan vi sikre, der er plads til dig/din hund. Når vi lukker for tilgangen til et hold opretter vi venteliste og henvender os gerne til dig igen via mail/sms op til næste kursusstart.

 

Hvem er vi?

Vi er en kreds af erfarne, engagerede ”hunde-folk” der i vores fritid arbejder (ulønnet) med, at formidle viden bl.a. vedr. hundens træning og trivsel. Endvidere vægter vi, at formidle viden omkring positiv indlæring, så det bliver en glæde, at være hund og hunde-ejer.    

 

Bestyrelsens sammensætning

Niels Erik Petersen mobil 61788933

Susanne B. Pedersen

Lone Hulgaard

Karl Otto Klitgaard

 

Trænergruppen:

Karl Otto Klitgaard, Pia Jensen,  Susanne Pedersen, Lone Hulgaard,  Morten Jensen 

”Hjælpe”gruppen:

 Niels Erik Petersen,            

 

Kan jeg få bevis på min deltagelse?

Vi er en klub, som er ”selvstændig” forstået på den måde, at vi ikke tilhører en organisation f.eks. Dansk Kennel Klub eller Dansk Race Union, dvs. intet kursusbevis gælder i DKK/DRU

 

 Hvilken erfaring har vi?

Aalborg hundeklub har eksisteret siden 1981, først i Sdr. Tranders og efterfølgende på Over Vejen/Hornevej bag ved AaB’ træningsareal. Klubbens medlemmer har dannet en forening med bestyrelse, vedtægter osv. Medlemmer er: bestyrelsesmedlemmer, trænere og praktiske ”hjælpere”. Tilsammen udbyder vi tre gange årligt kurser for hundeejere (kursister).

Der er trænere som har været med siden starten og flere har 10/40 års erfaring i klubbens regi. Vi uddanner kontinuerligt vores trænere via faglig sparring og interne kurser. Enkelte trænere har også erfaring fra andre hundeklubber.

 

 

Hvilke øvelser arbejder man med på de forskellige hold?

Hold 1 : lineføring, afdækning, sit-øvelse indkald og tandvisning, m.m.

Hold 2 :Hold 1 øvelser + stå-øvelse fri ved fod m.m.

Hold 3 : Hold 1+ hold 2 øvelser +fri ved fod, afdækning med indkald, stå-øvelse, fremadsendelse med genstand, spring og apport, m.m

Øvrige: Hold 1+hold 2 + hold 3 øvelser + dog fremadsendelse uden genstand, spring med apport,  evt. feltsøg og evt. spor m.m

 

Tre årlige perioder:

Vores kurser starter op i januar, marts/april og august / september.

Som udgangspunkt træner vi søndag formiddag, men i forårsperioden kan træning en hverdagsaften forekomme ( Mandage).

 

Alle hunde er velkomne:

Vi er en klub for alle hunde; store, små, racehunde, blandingshunde, hvalpe og voksne. Vi tilstræber opdeling af hvalpe- og begynderhunde i to hold.

         

Træning

En træningsgang = ca. 1 time varighed og består af undervisning med ”frikvarter” (fri leg) for hundene.

 

”Frikvarter”

Inden du starter undervisning (det er en god idé, at komme et kvarters tid før start) og midtvejs i undervisningen er hundene i fri leg (uden halsbånd og line). Det er et vigtigt element i socialisering. Som din hunds leder, er du dén, der ”sætter dagsorden” for din hunds adfærd. For at alle hunde/førere kan trives i klubben, forstærkes ønsket adfærd f.eks. positiv leg mellem to ligestillede hunde og uønsket adfærd f.eks. voldsom dominans-adfærd forsøges dæmpet/aflært.

 

Hundefører-turnus i familien?

Vi anbefaler, at det er den samme, der deltager i kursus forløbet. Lektionen forløber således, at der øves i dét, man arbejdede med gangen før, ligesom der kobles ”nyt” på.

 

 

Kan mit barn træne med hunden?

Vores erfaring med børn og hundetræning i klubbens regi har betydet, at vi har besluttet at kurserne er for voksne kursister. I særlige tilfælde kan børn fra 15 år træne hund, når forældrene er tilstede under træningen.

Vi har ikke ressourcer til, at oprette ”børnehold”. Vi ved at børn kan være meget motiverede for, at arbejde med hunden og opnå gode resultater/positivt samvær med hunden.

Vi har valgt, at lægge denne opgave over til forældrene.

 

 

Må min familie deltage?

Du er velkommen til, at familien også kommer med i klubben. Vi har et dejligt klubhus, hvor der er gratis kaffe/the og salg af øl/sodavand til rimelige priser.

Når der er ”frikvarter” kan familien komme på ude-arealerne, men under træningen er det vores erfaring, at du som hundefører kan opnå en bedre kontakt med din hund, når den ikke har fært af/øje på familien.

 

Hvad nu hvis jeg/min hund har træningserfaring?

Hvis du og din hund tidligere har gået til træning, behøver du nødvendigvis ikke starte på hold 1. Efter prøvetræning aftaler vi, hvor du og din hund passer bedst ind.

 

Kan jeg som kursist altid komme til træning?

Hvis din hund er i løbetid eller har en smitsom sygdom, er du altid velkommen til, at komme i klubben UDEN hund.

 

Melde afbud?

 Det er ikke nødvendigt, men vi vil meget gerne opfordre dig til, at ringe, sms’e, eller mail’e til os, såfremt din hund har en smitsom sygdom. Dermed kan vi orientere de øvrige kursister om, at der er sygdom i omløb og de skal være særlig opmærksom på evt. symptomer.          

 

Afslutningsvis vil vi opfordre dig til, at rette henvendelse til os såfremt vi med ovennævnte ikke har besvaret dine spørgsmål ligesom du er velkommen til, at få uddybet materialet.

Vel mødt i AHK!         

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


niels erik petersen 11.05.2020 07:25

hej lars
det err der kontakt 61788933

Lars B. Nørby 29.06.2020 07:41

Hej Niels,
Er det muligt at tilmelde vores Labrador hvalp til hvalpekursus til opstart i august 2020 ?
Mvh
Lars

Lars B. Nørby 11.05.2020 06:54

Hej
Jeg vil blot høre om I hvalpekurset som skal starte op i august/september stadig har ledige pladser ?

Niels Erik 29.06.2020 12:42

Ja send mail til n.e.petersen52@gmail.com
hilsen Niels Erik

| Svar

Nyeste kommentarer

07.11 | 12:51

hej. Vi har en Golden hvalp på ca. 4 måneder, som vi gerne vil gå til hvalpetræning med.. Er der hold lige nu eller starter der start et hold op?
MVH Rikke

24.07 | 21:45

hej line
kontakt Niels Erik på 61788933 mail n.e.petersen52@gmail.com

24.07 | 20:31

Hej
Hvornår er der mulighed for at starte alm lydighedstræning med en pt 6 mdr gammel hund.

02.04 | 10:23

Hej Christine send din mail adr til n.e.petersen52@gmail.com eller ring 61788933
Niels Erik